Novodent Clinic Zalau»Tratamente» Tratamentul bolii parodontale

Tratamentul bolii parodontale

Tratamentul bolii parodontale – boala parodontala este o inflamatie a tesuturilor de sustinere a dintilor (gingie si os alveolar). Se manifesta la inceput prin sangerari gingivale, apoi mobilitate dentara si netratata , duce la pierderea dintilor si a osului alveolar subjacent.

In functie de tesutul pe care il afecteaza se imparte in gingivita (localizata la nivel gingival) si parodontita (localizata la nivel gingival si osos). Gingivita este cauzata de placa bacteriana si se vindeca dupa o igienizare atent efectuata in cabinet si continuata de catre pacient acasa. Parodontita din pacate nu este reversibila, ea afecteaza si osul subjacent gingiei dar poate fi tratata si oprita in evolutie prin metode chirurgicale si nonchirurgicale. In functie de tipul de defecte parodontale metodele chirurgicale urmaresc fie regenerarea tesuturilor pierdute, sau stoparea in evolutie a bolii.

Tratamentul bolii parodontale necesita pe langa o diagnosticare timpurie si tratament de specialitate o foarte buna colaborare a pacientului in privinta igienei bucale zilnice pe care pacientul o efectueaza acasa.