Novodent Clinic Zalau»Tratamente» Tratamente de canal

Tratamente de canal

“Ce nu vezi nu poti trata”.

In stomatologia moderna, microscopul dentar a redefinit conceptul de vizualizare. Cand medicul trebuie sa ia o decizie in timpul tratamentului, ceea ce vede este un factor cheie in evaluarea clinica a cazului.

De cele mai multe ori acesta si-­ar dori sa aiba o imagine cat mai precisa si marita a detaliilor din campul operator. In special in domeniul endodontiei, nu se mai poate vorbi in ziua de astazi de tratamente de calitate daca nu sunt efectuate sub magnificatia unui microscop. Practic, bazandu-te doar pe simtul tactil rata de succes a tratamentului endodontic este de 50%.

De exemplu, in majoritatea re-tratamentelor de canal este absolut necesar folosirea microscopului dentar, altmiteri dintele poate fi compromis iremediabil. Exista de asemenea situatii in care problemele complexe ale dintelui pot fi rezolvate doar cu ajutorul microscopului, orice alta varianta de tratament implicand extractia acestuia.

Dincolo de aplicatiile in endodontie, microscopul se foloseste tot mai mult si in stomatologia generala cu rolul de a imbunatati calitatea tratamentelor dentare. Astfel, in protetica dentara, medicul poate efectua preparatii(slefuiri) minime si de finete a dintelui, pastrand vitalitatea acestuia. Se poate realiza si verifica adaptarea marginala perfecta a fatetelor sau coroanelor la nivelul dintelui.

In plus, sistemele video integrate in microscoapele moderne permit medicului specialist sa implice mai mult pacientul in luarea deciziilor legate de planul de tratament ce i s-a propus.