Etapele clinice

Etapa pregatitoare implantarii dentare – Examinarea si evaluarea cazului clinic se va realiza de catre specialistul implantolog pe baza unei radiografii dentare sau a unui CBCT. Cu ajutorul acesteia, medicul implantolog impreuna cu dumneavoastra va alege tipul, numarul si pozitia implantelor, va planifica tratamentele protetice si va stabili perioada optima cand va fi realizata interventia chirurgicala. Toate aceste detalii, impreuna cu costurile aferente fiecarei manopere vor fi mentionate intr-un deviz de lucrari, efectuat de catre managerul nostru logistic impreuna cu medicul. Acest deviz va fi trimis catre dumneavoastra in maxim 48 de ore de la primirea radiografiilor. De asemenea, vom cere detalii legate de starea dumneavoastra de sanatate daca acestea sunt necesare.

Etapa implantarii dentare – Reprezinta etapa chirurgicala in care implantele dentare vor fi inserate in tesutul osos. In functie de marimea si localizarea defectului osos, se vor efectua manopere de augmentare osoasa, grefe gingivale, sinus lift, etc. Tot in aceasta etapa se vor realiza lucrarile provizorii, urmand o perioada de asteptare de 2-6 luni.

Etapa protetica – Acelasi medic specialist care a inserat implanturile impreuna cu tehnicianul dentar colaboreaza pentru executarea lucrarilor protetice ancorate (fixate) pe implantele inserate anterior.